Saturday, February 20, 2016

Memulakan perniagaan

ASSALAMUALAIKUM...

Fuh.... berabuk blog ni setelah sekian lama menyepi. Banyak kali dah cuba update dan bila sampai separuh jalan tu jadi blur. Terus close tab. 

So memandangkan sekarang ni saya penganggur, dan tak jumpa kerja yang bersesuaian, saya buat lah beberapa bisnes kecil-kecilan.


1. Polish kereta


Nama dicadangkan oleh seorang member. Siap ada tagline lagi tu. Mesti ada 'hohoooooooooooi hoii....' Sebab harga murah sangat orang jadi tak percaya. Sedih pulak kadang-kadang tu orang sanggup bayar yang RM200 punya padahal hasil sama ja. Takpa la, rezeki orang lain. Jadi sekarang ni Dinkilau dah berehat dari memolish. 

2. Klik-klik fotografi

Ni pun kawan yang sama bagi nama. Biasalah aku terlampau kreatif sampai tak keluar nama yang sesuai dari kepala otak. Haha.. jangan risau nama anak sendiri nanti tak tanya orang aih.

Ada 3 peringkat pengiklanan. Mula-mula tu letak murah sangat rasanya dan ada video. Disebabkan video agak leceh nak buat sekali dengan foto, rasanya lebih baik dihentikan.


Yang kedua punya ok sikit. Simple. 


Yang latest ni dah letak logo sendiri. Hik3...




3. Coming soon...

Dah lama berfikir nak tambah lagi satu. Tapi ilham belum datang... nantikan ye...


ASSALAMUALAIKUM...