Tuesday, June 16, 2015

Terengganu. Best ker?

ASSALAMUALAIKUM...

Alhamdulillah, akhirnya terbuka hati nak update blog kesayangan ni. Hihi. BTW, cuti ni tak buat apa pun. Sibuk sangat waktu sebelum cuti sampai tak sempat buat perancangan. Tapi, plan nak ke Terengganu dapat jugak terlaksana meskipun ada orang tu cakap nak ikut tapi....

janji orang Melak..eh.. Melayu.

Moh kite tengok ado apo kat Ganu ni~


RnR apa ntah. Lupa nama. Patin+ulam jantung+bendi+limau ais = RM9. Melayu nak cepat kaya meh.


Atas puncak banjaran Titiwangsa


Masjid tanah merah. Somewhere around that lah.


Gambar panorama first depan kampung Rhu


Pekena Char Kuew Teow utagha tapi orang ganu masak. Overal 3/5


Dari sini sepatutnya boleh nampak jambatan yang menghubungkan Kuala Terengganu dengan bandar lain


Masjid mini 


Terima kasih kepada Abang Epiey. Sanggup menumpangkan si musafir ini dan menaja perjalanannya dari Penang.


My only kakak angkat kununnya. Padahal baru first time jumpa ni. Cantik tak akak tittew?


Mekap hari kedua ni tak mantop sangat. Yang hari ke tiga saya rasa paling cun


Tu dia abang Eri. Baik gila. Paksa duduk rumah dia. Bagi duit belanja lagi adooiii... T_T


Outdoor kat pantai jer.. depan rumah la katakan..

Alhamdulillah, dapat bantu dorang ni meminimakan perbelanjaan perkahwinan. ^_^ Lagi murah lagi berkat. Kenduri semua buat ala kadar ja. Nak kahwin macam dorang lah.


Overall, makanan ganu ermmmm tak boleh lawan penang.
Cara orang Ganu layan tetamu memang terbaik.
Awek Ganu oh my kedua lepas kelantan kot. (gagal jaga mata)
Tempat menarik tak banyak tapi pantai cun melecun


Takat ni ja la kot. 

ASSALAMUALAIKUM