Monday, February 10, 2014

Busy?

ASSALAMUALAIKUM...

Uwaaaaaa..... ceh, mengada.
Eh, tapi serius minggu ni dan minggu lepas paling terasa kesibukannya. Jadual makan pun tak menentu. Dah seminggu tak dak dapat breakfast shake. 

Baru beberapa hari, tapi bahangnya tetap terasa.
Ya, saya memang baru. Zero kot pasal JPP. 

Saya dah pernah jadi ketua untuk beberapa program. BIG la, inovasi la, ketua kelas la, dll tapi masih jugak banyak kelemahan. Nak list pun macam banyak sangat.

Namun, harapan yang diletakkan sangat tinggi di bahu yang kecil ini,
Satu jabatan Sains...
Jabatan Hep...
Senior-senior sains...
Kawan-kawan dari IPG lain....

Sob3... berat..berat...

Tapi amanah tetap amanah.
Bak kata Ustaz Yusoff, Tanggung+jawab.
Memang berat tugas ketua. Kena jadi macam helikopter. Pantau orang dari atas. Ketua bukan runner yang buat ja semua kerja. 

Eh, saya bukan orang macam tu. Memang tak suka susahkan orang lain. Kalau kena suruh memang buat sendiri. Oh, memang susah nak ubah.

Busy? Normal. Tapi sem 5 memang. Boleh tanya semua semester 5. Budak sains? Cerap bulan 2 jam setiap malam untuk 2 minggu. Kelas ganti? Hari-hari sampai petang. Masa tidur tengah hari dah tiada. Makan pun tak menentu. Berat dah turun 1kg. Hebat~
Memang perasan pun makin kurus...Stress..stress...
T^T

Barisan baru JPP tahun ni. Ada dua orang bekas JPP. Alhamdulillah. Memang banyak nasihat.

Pengarah, pensyarah, senior, kawan-kawan, semuanya mengharapkan kami jadi ejen perubahan. Dan saya, mestilah sebagai penggerak.

Doakan kami.




ASSALAMUALAIKUM...

No comments: