Monday, January 06, 2014

Sayap terluka

ASSALAMUALAIKUM...

Eh, asyik-asyik lagu nasyid. Hang tak dengaq lagu lain ka???
Eh, sori sikit... zudien jiwang kot. Dulu time nak SPM pun dengaq dulu lagu spring sebelum tidoq. Sem lepaih ja dah berubah selera. Tapi tak bermaksud tak layan tau lagu jiwang. Sekarang ni ni pun dah dengaq balik dah. Takmau dengaq sangat lagu jiwang ni sebab kebanyakannya macam bagi kita lagi sedih dan tak bersemangat. Berbanding dengan lagu in team dan UNIC tu, biaqpun macam lagu sedih tapi sebenaqnya buat saya lagi bersemangat. Ni nak kongsi satu lagu, agak feveret gak la lagu ni walaupun penyanyi tak kenai pun.

Panji- Sayap terluka


Dalam keributan hembusan beliung
Terbanglah aku sang camar hina
Mencari singgahan andainya kau sudi
Menghampar kasih di pantai hati

Dah lama kupuja kini jadi nyata
Sayang hanya untuk seketika
Sayap ku terluka ditimpa bencana
Akhirnya diri aku sendiri yang sengsara

( korus )
Ku tahu diri ini bagai menggapai bintang di langit
Tersingkir jatuh tiada pernah kau peduli
Rapuhnya cinta kita patah terkulai di ranting hampa
Pedih terluka tiada siapa yang endahkan

Biar derita biar sengsara aku rela
Menjadi mangsamu
Akanku simpan di nurani ini kenangan antara kita
( hingga akhir nanti oh... )

Kini kan tinggal cinta dan kasihku
Umpama pungguk merindu bulan
Tak mungkin tercapai hasrat hati ini
Biarpun harus ku tunggu seribu tahun lagi 




* Sem ni terlampau banyak program kena handle... sob3.... T_T

Larian Mesra, KOT, Innovasi, Innovasi WWF, Sekretariat pencegahan rasuah, AJK IPG lestari,
XPDC, pertandingan permainan tradisional, praktikum, XPDC, cerap bintang, 12 amali kimia, 4 amali fizik...
dan... ini cuma sebahagian... sob3..


ASSALAMUALAIKUM..

No comments: