Saturday, February 16, 2013

Perginya seorang sahabat...

ASSALAMUALAIKUM...

Hmmm... tengok tajuk pun dah tau, sedih kan? Perginya seorang sahabat, tapi bukan selamanya. Dia pergi meneruskan pengajian di Australia. Happy for him. Kami interview sekali kottt~ Tapi dia ja dapat luar negara... =='

Kami rapat dulu, mula ketika SPM kot. Tak berapa nak ingat zaman-zaman muda dulu. Tak pernah sekelas, tapi kami KRS. Latar belakang pun agak berbeza. Dia anak orang kaya, tapi ibunya dah meninggal masa dia sekolah lagi. Tapi dia sentiasa chill. Tak pernah la nampak sedih pun. Pasai yang kaya tu, bapak la yang kaya. Tak pernah pun nampak dia ala-ala orang kaya. 

Lepas SPM dulu...

Bila siang menonton wayang...
Petang-petang mesti lepak kedai sahabat..
Bila malam lepak kedai mamak...
Cari kerja pun, sama-sama..

Last-last, dia masuk UTP, ana yang menganggur.

Kejap ja tu...

Waktu dia sambung di Kolej Mara Seremban..
Saya masuk maktab...
Bila cuti, macam-macam aktiviti...
Siang menonton wayang..
Malam main futsal...
kadang-kadang berbadminton...


Wah, banyak sungguh kan? Xpa la, bukan lama pun terpisah. Harap-harap dapatlah berjumpa waktu cuti. InsyaAllah...


ASSALAMUALAIKUM...

No comments: