Wednesday, September 12, 2012

Hebatnya Muslimah

ASSALAMUALAIKUM...

Hey..hey... mengapa hati ini sering berdebar-debar? Hahaha... normal la. Bukan hati tu, tapi jantung.
Nak dengar satu cerita? Sebelum abang saya kawin dulu, dia ni punya la liat nak solat. Kaki merokok, rempit lagi tuh. Memang 'ranggi' sungguh la. Ingatka berterusan macam tu sampai tua.

Sehinggala datangnya seorang Muslimah ni dalam hidupnya. Terus berubah 360 darjah. Hamboiii. Bila azan tuh sampaikan saya tak sempat mandi ka hapa dah suruh saya solat. Hehe...
Dah tu, dia berhenti jadi ahli rempit, seumur hidup. Sob3... eh, bagus wat??
Sekarang ni nampak la perubahan tu terus menerus. Bila dah ada isteri, ada anak, ada rumah sendiri, ada tanggungjawab yang banyak, baru la nampak kematangan laki tuh. Dan lagi satu yang saya lupa, dia juga berubah jadi lebih berisi. Ngehehe... MY DREAM~ T_T
Lepas bertunang pun dah naik berat ooo..

Tapi itu kisahnya, lepas ni mungkin kisah saya.
Sekarang ni pun, saya rasa macam something has changed, dalam diri ni... Thanks to 'her'.
Benda 'jahat' yang saya selalu buat sebelum ni pun, langsung ditinggalkan. Senang ja nak bangun tidur tengah malam, ataupun pagi tu... ada perangsang dalam semua perkara. Oh yeahhh!!!

"Mungkin sudah tiba masanya saya berhenti mencari, kini tiba masa saya perbaiki diri....Mudah-mudahan, insyaAllah..."

Moga tiada penghalang buat kami. InsyaAllah... watch out ahhhh kalau ada laki lain kacau dia!!! Sediala mengadap Taiko Penang!!! Hahaha...

Tapi, masih belum ada jawapan, sama ada 'Ya' ataupun 'Tidak'. So what?? Diam tu tandanya setuju...muahahaha... :P

ASSALAMUALAIKUM...

6 comments:

Sven Medyona said...

Yeah! Jangan putus sds, Dien.

zudien said...

NLH!!!! Never Lose Hope.. :-)

Sven Medyona said...

*sds = *asa

Betul. Selagi masih boleh berjuang, perjuangkan! Hahaha. I'll always be by your side :)

Anonymous said...

Macam2.. :D

zudien said...

Macam kenai...haha

Anonymous said...

salah orang kot.. :P