Friday, May 25, 2012

Semester 1 Ijazah

ASSALAMUALAIKUM....

What do you expect in the first year??? Mestilah mencabar. Cabaran paling besar sekali ialah semasa kelas kami kena pecah. Hampir dua tahun kami hadapai suka duka bersama, tiba-tiba asing kelas. Terpisah dengan adik Yassin dan adik Ooi(bangga tua sikit).

Tapi rasa gembira bila dapat klasmet baru. 7 orang pulak tuh. Semuanya hebat-hebat belaka. Tapi dalam kegembiraan ini, jauh di sudut hati ada secebis rasa sunyi. Macam ada sesuatu yang kurang. Entahla, kelas kami macam langsung tak hepi macam dulu. Mungkin ini reaksi biasa ketika dah masuk ijazah. Masing-masing dah serius kannn? 


Mengapa sem ni paling mencabar??

  1. Cara anda belajar mempengaruhi pointer. Dan pointer sangat penting. Semua nak target 1st class honour kan? Dalam rekod, tiada student sains yang berjaya lagi. Nampak tak susahnya jadi cikgu sains?
  2. Elaun dapat satu sem terus. Perghhh...bes sangat...tak sampai bulan 6 dah habis. Errr...management teruk betul. Takpa la, sem depan cuba mantapkan lagi pengurusan kewangan.
  3. Banyak sungguh jawatan kena pegang. Pengerusi big, pengerusi pameran sains, ajk web(takdak la banyak keja....ekeke), driver dan macam-macam lagi. Paling stress la waktu pegang jawatan pengerusi. Haha...tapi saya anggap sebagai amanah. Dan Alhamdulillah, berjaya lepas tempoh tu.
  4. Penyakit yang tetiba jadi teruk. Sem ni la tetiba dapat. Ish3...dan harap sebelum habis bulan 6 sempat sembuh. :)
  5. Banyak baju hilang. Dah la yang hilang tu baju kameja kuliah. Memang demn la pencuri. Total kerugian mau rm200 pa. Terpaksa pakai baju yang sama setiap minggu nanti. Xpa, janji tutup aurat..hehe
  6. Tiada gerko mahupun PJ. Ni yang sangat membosankan sem ni. Tiada subjek keluar peluh. Ish3...mana la nak sihat. Nasib baik sem depan ada gerko. Pilih ragbi pulak tu. Hehe...cari nahas...

Sekian saja untuk semester ini. Cuti pun baru bermula....insyaAllah, kalau rindu kat dorang ni, dengar ja rakaman nyanian dorang...hehe...standby kalau rindu sangat... :P



ASSALAMUALAIKUM...

3 comments:

farahida ibrahim said...

yup...setuju..memang rasa slight sunyi...lagi2 bila pertengahan sem..semua orang sibuk...semua orang stress...

Sven Medyona said...

Ada orang tu jarang update farah-nad. Tuu yang boring, kowt~

zudien said...

Ada sorang tu paling gemo la kali...