Thursday, May 03, 2012

Busy Ooi

ASSALAMUALAIKUM...

UAK
Status : Babai~

ASSIGNMENT
Status : Long time agoo....

LAB REPORT
Status : Two more

EXAM
Status : 4 paper waiting, total 10 hours


Wah, busy gila kan bila masuk ijazah nih. Tambah lagi dengan portfolio untuk setiap subjek. BIG lagi, tu kalau kena handle macam-macam, lagi la sibuk jadinya. Nasib tak jadi JPP. Takmau la jadi JPP kalau macam nih. Terpaksa korbankan lebih separuh daripada cuti. Seksa....

Mujurlah minggu ni dah tak busy sangat. Minggu ni balik Tapah, minggu depan balik Penang. Ok dak? Hehe...
Balik ja esok, malam tu ada makan BBQ. Taktau la anjuran sapa. Tapi abang ipaq punya la. Komfem yang tentera punya ni. Tentera, kalau buat BBQ, memang power punya. Sembelih lembu sekoq pa. Hoho...nak kena pakai smart-smart, ni yang menyusahkan...nak makan ja pun. Alahai~ Lagipun kalau BBQ ni, laki ja ramai....alahai~ :P

Ha, hampa pernah belajaq teknik titik tak masa ambik seni dulu?? Ni rasa belajaq masa tingkatan 2. 
Aplikasi teknik seni dalam kartun jadi macam ni la.

Step by step :- 

Step 1 - Mesti buat lakaran dulu.

Step 2 - Dah boleh titik-titikkan. Kalau boleh titik subjek dia dulu

Step 3 - Dah boleh titik latar. Pastu boleh la touch-up sikit-sikit. Kalau ada pen kaler lagi mantap la.



Buat benda ni boring sikit. Paling bes kalau lukis komik la. Idea dah datang nih. Nak lukis komik islamik. Cuma masa ja xdak. Hehehe...komik dulu korang dah baca belum???? 



ASSALAMUALAIKUM..


2 comments:

zirah said...

nih lukis sniri ka?
teringat masa psv cigu JAM ajaq..
dy suruh wat titik2 ni lah....
saya buat jadi lah keta ferari~

zudien said...

Lukis tu tgok contoh gak la. Kalo lukih sendiri takut tak elok. Haha...dlu kami lukis printer ja. Pnya men malas