Tuesday, February 21, 2012

Sukantara

ASSALAMUALAIKUM...

Bila dengar ja sukan, mesti ada yang terloncat gembira, dan ada juga yang urrghhh....grrrrr....dan sebagainya. Bes what? Tak payah guna otak sangat...tapi kena la guna jugak. Cuma takdak la stress macam semasa belajar. 

Semalam dua rumah yang terlibat, Temenggung dan bendahara. Acara pertama kami buat ialah lontar peluru. Mak aih, berat gila peluru tu kalau nak dibandingkan dengan peluru pistol. 7KG lebih la kot. Awal-awal lagi dah give up pun sebenarnya. Badan-badan besar pun tak lepas. Apatah lagi saya nih...kui3...
Apa pun cuba jugak la. Memang seperti yang dijangka. Lepas....tapi line perempuan la. Jadi la tu...jauh la jugak. At least it makes me look stronger than woman.. =='

0/3 

Acara seterusnya Lari 100M. Acara paling bersemangat. Dengan becaknya, kami dipaksa jugak lari. 10 orang satu pusingan. Punya la nerves, takut jatuh masa berlari. Orang cakap masa untuk lepas ni 14 saat. Tapi bila dah lari ni terasa lama pulak. Mungkin sebab keadaan trek yang kurang selesa.


1/3


Tiba-tiba hujan lebat. Terpaksala acara lompat jauh dihentikan sementara. Sempat la rehat-rehat, kumpul balik tenaga kununnya la. Jauhhhhhhhhhh gila jarak lompatan untuk lulus. Waktu kat sekolah dulu takdak la jauh macam ni. Kalau jauh macam tu kira dapat 3 mata la. Time dulu nak dapat 2 mata pun struggle. Ish3...
Trek pun licin. Pakat ramai-ramai terkandas. 
Ekeke....

2/3



Ha, nak share satu video ni...homemade tau.....lagu cinta muka buku versi sains..


video

No comments: