Tuesday, February 28, 2012

sHoPPiNG

ASSALAMUALAIKUM...

Lega sangat bila dah hantar file BIG, TITAS pun dah siap, tinggal print ja. Esok cuba siapkan report. Haha..siapkan pengenalan la. 

Nak cerita masa kecik-kecik dulu. Bila shopping dengan famili. Kalau pi pasar malam, komfem pergi tempat mainan. Kadang-kadang ada tempat orang dok lelong. Dorang mula dengan harga tinggi. Bila ada orang angkat tangan dulu, dia la dapat. Masa sekali tu saya beli robot. Dapat la rm15. 

Bunyi dia macam ni..."Don't move, stop the gun. Fire! Fire!"... Punya men bes dulu. Padahal robot tu boleh gerak ke depan ja. 

Lagi satu, kalau pi pasar malam dengan parents, komfem beli dadih punya. 

Bnayak yang dijual ni bukan asli pun. Tapi sebab memang dah cinta sangat dah, beli la jugak. Dari kecik makan benda ni. 
Kalau lalu kat bahagian buah pulak, mesti pujuk mak beli manggis, laici, ngan cempedak. Ni memang kegemaran la. Satu lagi mata kucing. Seyes paling mantoppp rasa dia. 

Sampai dekat tempat ikan, mesti suruh mak beli udang lipan. Sedap gila makan kalau rebus. Kuah dia manis...wajib try ooo...Isi pun tebal~ cuma kalo makan tu pedih mulut. Kulit dia bukan men tajam.



Lalu tempat kuih plak, cari kuih seri muka. Kuih yang hijau kat atas, putih kat bawah. Ketagih makan kuih tu. Wooott...wooottt...



ASSALAMUALAIKUM..

5 comments:

farahida ibrahim said...

manjanya orang tu~~~

Budak Ohsem said...

Hahahaha... Udang lipan melambak je kat kampung. Salah satu kelebihan jadi cucu nelayan. Dapat makan udang lipan free! hehehe...

zudien said...

Budak ohsem- uish na...tapau la mai sini...feveret aku tuh

farahida ibrahim said...

udang lipan tu lobster kan??mahal kot udang tu..kat tmpt ak udang tu ktorg pggil udang papan

Budak Ohsem said...

Kat kampung aku lak panggil kakar.. udang naga... hahaha... aku makan free jer... hehehe