Wednesday, February 01, 2012

Perancangan versi E.L.A.U.N

ASSALAMUALAIKUM...

31.1.2012
Tarikh keramat yang dinantikan. Masing-masing gembira kerana pengumuman bahawa elaun akan masuk pada tarikh tersebut. Haha...elaun tidak berbau~ Hari ni pun tak masuk....
Takpa la, apa bleh buat...berbakikan rm50 di BSN, cukup la kot nak beli tiket balik minggu nih. InsyaAllah...



Macam-macam ni nak buat lepas dapat elaun. Tapi first mesti keluarkan sebahagian untuk simpanan masa depan...wooott woootttt.....

Di sini saya ingin senaraikan apa benda yang saya nak buat...

  1. Makan Chocotop dengan Yassin, Farah dan Nadiah...lama 4S tak buat aktiviti bersama-sama
  2. Nak makan takoyaki~ Nak ambik yang sotong punya. Sebelum ni kakak slalu beli tapi tak pernah la nak cuba rasa...
  3. Nak tutup Wimax....langsaikan semua baki dan tutup wimax. Tamau la guna apa-apa pakej dah. Rasa lagi berbaloi kalau simpan duit tu...Sebulan rm100x12=RM1200 dah habih...gila betoi
  4. Kasut baru? Masih dalam perancangan...kasut lama tu masih boleh dipakai even dah nampak uzur.

Plan yang dibatalkan
  1. Beli lens 50mm (RM660). Entah kenapa, dulu beria-ia nak beli, sekarang dah x kisah...sebab ada perkara lagi penting nak dibuat iaitu menyimpan. :)
  2. Beli dompet baru. Dompet saya sudah koyak rabak oooo...letak syiling asyik jatuh ja. Sebab tu slalunya syiling tu saya simpan dalam laci ja, guna untuk basuh baju.
  3. Tukar henfon. Eh, watpa? saya baru ja guna setahun 4 bulan...and yet, it is still the best phone that suits me...:) Symbian+Android...Oh, bila pla boleh miliki Windows fon...Macam menarik ja Nokia Lumia 800...ngehehe.....NEVER. Apa bleh buat GUYZ92, terpaksa la men gem online yang ada...huhu
  4. Pasang brake disc kat moto. Ni memang penting. Brek disk ni selamat la sikit sebab lagi grip berbanding drum brek. Kalau pasang ni mau gak telan RM200+. Ingat takyah pasang la, habis ja maktab nanti tukar moto baru. InsyaAllah...sekarang ni kena tukar dulu rim yang pecah...Wan, tukar cepat yerr...ngehehe..
  5. Nak bertunang....Are u serious??? Hahaha...angan-angan masa lalu...gila gataiii!! kak saya tau nanti habih la...hoho~
  6. Nak bela binatang...kura-kura ka..hamster ka...tak kisah la. Janji cute... :)


    Macam-macam perancangan dah dibuat...kan? Apa-apa pun, kita hanya mampu merancang, Allah yang menentukan.. :)

ASSALAMUALAIKUM..


2 comments:

Sven Medyona said...

G.E.M.O


Kau balik tanpa petanda LOL

zudien said...

Haha..c farah tu kalut sgt