Wednesday, October 12, 2011

Terjemahan

Assalamualaikum....

Ok, entry ni khas untuk menterjemahkan entri yang sebelumnya, yang sorang pun tak faham kan?
Saya ni bukanlah seorang yang bertanggungjawab. Sebab tu la masa sekolah dulu tak pernah pegang jawatan apa-apa. I admit that it was my fault. You should blame me.

Sorry...
Next sem dpt ketua lebih baik...


Assalamualaikum..

9 comments:

Azwan Azahary said...

Biasa la tu, bukan ko sorang je ada masalah ni. Semua ketua pun, walau di mana kampus tu berada, juz tinggal nak luahkan ke tak je masalah tu. Ko takpe lagi, sebab jaga 20/+ orang. Aku? Jaga 72 orang student minor BM masa sem 2 dulu, ingat senang? Macam nak gantung diri tau. Masa tu orang lebih suka nak blame kita walaupun kesalahan kita tu takla besar mana sebenarnya. Aku siap bergaduh dengan kawan baik sendiri, sem ni baru nak tegur balik. Ingat, kita sebagai leader ni ibarat separuh jasad kita ke syurga, separuh lagi ke neraka. Bergantung kepada macam mana kita nak uruskan mereka. Kadang kala kita terpaksa berkeras demi kebaikan diorang jugak. Kita maybe buat silap, biasa la tu, manusia biasa. Juzdo our best, dont ever give up! Face the reality, fight the problem intensity... then, u will succeed. U hav 4 more weeks to correct the errors and clarify everything. (^_^)v

zudien said...

:')

Azwan Azahary said...

Jangan nak sedih-sedih. Kau kena kuat, kalau kau dah macam ni, macam mana ko nak manage orang kat bawah kau? Ko kena jadi seorang 'pelakon' yang baik. Aku pun tak tau nak bagi cadangan macam mana lagi kat kau ni, sebab style aku 'memerintah' ni stail diktator a.k.a kejam sikit.

zudien said...

amanah ni mmg berat gak la...byk gila terpaksa berkorban...masa, duit, even awek...huhu

Azwan Azahary said...

We need to sacrifice everything to achieve something. Awek tu, kalau dah memang suratan ko dengan dia, dia akan datang balik. Sebab tu kita takleh nak mix kerja dengan peribadi, kawan dengan awek, soal tanggungjawab dengan soal perasaan.

zudien said...

gurau beb...haha

Azwan Azahary said...

Nak jadi seorang pemimpin jangan jadi lemah. Biar orang ikut kita, jangan kita ikut diorang. Kalau ada pun kelemahan yang ada pada diri kita, biar kita sendiri nampak lebih dahulu daripada orang lain

zudien said...

ketua hanya membuat keputusan....aku mintak pendapat klasmet dlu klau nak buat apa2...tu kot silap aku?

Azwan Azahary said...

Kadang-kadang kita terpaksa 'guna kuasa veto' kita kalau kaedah 'perbincangan efektif' tak menjadi. Aku dah 3 sem dah handle budak-budak nih,aku tau la method yang sesuai. Diorang tak boleh membantah, sebab diorang tak bagi kerjasama yang padu. Its not their fault, neither you. Ko patut berbincang dengan comittee kelas. Seriously, kita sebenarnya dah mula menunjukkan diri kita yang sebenar dan jiwa memberontak tu mesti ada. Yang pasti, ketua lepas ni akan bedepan dengan masalah yang lagi besar bila semua dah tinggi egonya...