Monday, October 31, 2011

Menangis

Assalamualaikum...


Walaupun saya ni lelaki, tetapi hati saya mudah tersentuh. Senang ja nak terkeluar air mata. Kaedah yang paling selalu digunakan adalah dengan menonton anime. Kadang-kadang tu kan, ada babak yang sedih ataupun mampu buatkan saya terharu, komfem air mata nak keluar(kalau tengok sorang2 baru la keluar).

Smalam pun tertouching  lak masa tengok detective conan the movie 15...sorang2..
Jalan cerita kali ni agak menarik. Yang xbesnya conan x jadi besaq balik...


Kadang2 tu terfikir gak nak jadi macam Conan. Jadi kecil dan terpaksa rahsiakan daripada kekasihnya.  Bes gak kalau tiba-tiba saya masuk darjah 1 balik...hihi...otak still maintain la..kekasih pun xleh tukaq la...ekekeke


Assalamualaikum..

Sunday, October 30, 2011

Missing Entry

Assalamualaikum...

Minggu lepas saya demam....jadi
Di sini saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada Miss Shin Chan sebab bekalkan ubat, paksa makan dan sebagainya :')....dan juga kak ipaq....suruh 'abg' Wan mai hantaq pandadol, eh, panadol dan coolfever...memang cooooool la....ekeke...

Terima kasih jugak kat Abg Epiey, sebab bagi nasi dan sup dua hari berturut-turut. Buah pun ada....jasamu dikenang sampai akhir hayat.. :')

Thanks Abang Farid sebab kerap datang melawat dan mempelawa untuk bawak pi klinik. Thanks everyone!

Sekarang ni cuma tinggai batuk ja. Alhamdulillah...

Assalamualaikum...

Saturday, October 29, 2011

suka2

Assalamualaikum...kali ni nak kongsi gambaq yg diambil di sekitar rumah ja...









Wednesday, October 26, 2011

Fuhhhhh.......

Assalamualaikum...

Jap2...tengah cuci blog. 


...

...

...

...



...


Ok, done. Nak tulis pasai apa? Hmmmm...cari idea. To-do-list masa entri lepas tu kan, tinggal no 5 ja belum buat. Makan mi rebus sahabat. Tak sempat buat....sibuk dengan program bersama member. Hihi...malam kena mengasuh. Penat oooooooooooo........gambaq langsung x tangkap cuti ni. Ada la sikit. Nanti upload k...sabaq..


Assalamualaikum..

Friday, October 21, 2011

Balik

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, saya bakal pulang pada keesokan harinya. Ngeeeeeee........
Disebabkan keletihan selepas main badminton, dan kebasahan akibat mandi hujan....saya rasa nak senaraikan aktiviti cuti ni.

  1. Studi(sehari satu jam 'maksimum', 'minimum' 10 minit dah la....MALAIH bebenorrrr......)
  2. Pi dating ngan kawan...dekat Sunway Carnival dah la kot...
  3. Karaoke maybe....(dalam bilik)
  4. Makan mi rebus sahabat...
  5. Lepak kiosk
  6. Mengasuh
  7. Nak pi jalan jauh-jauh sikit....Kedah ka...Perak ka...


That's all. I'm gonna miss my friends here....nak main badminton sama-sama... :'(

Assalamualaikum

Thursday, October 20, 2011

Komik

Assalamualaikum...

Dulu kan, masa kecik-kecik saya suka lukis kartun. Misalnya doraemon, ultraman dan ninja turtles. Gara-gara itulah saya pernah menyimpan cita-cita untuk menjadi pelukis.

Kalau bleh jumpa lukisan saya masa dulu, boleh la tunjuk. Tapi sure korang gelak punya...
Masa darjah 5 saya mula membuat komik. Penuh satu buku saya lukis. Dari episod 1 sampai episod berapa entah. Komik fantasi. Semuanya disebabkan pengaruh sepupu. Dua orang sepupu saya yang sebaya juga turut membuat komik. Lukisan diorang jauh lebih baik dari saya. Hihi...Masa tingkatan 2, saya buat lagi satu komik. Komik lawan-lawan. Kali ni lukisan lebih mantap...karakter pun lebih kacak. Cuma semua komik yang saya buat tiada watak perempuan. Sebab apa? Saya x pandai lukis perempuan. Hihi...sekarang ni boleh la kot.

Lepas tingkatan 2, saya dah x pernah buat komik. Sibuk la katakan....xdak dorongan daripada mana-mana pihak. 

Akhirnya, masa semester ni, tiba-tiba Yassin cadangkan nama saya untuk buat komik islamik. Pada mulanya nak tolak tawaran nih, sibuk la katakan....tapi sebab dakwah punya pasal....saya setuju la. 2 hari ja sebenarnya nak lukis. Yang lamanya nak letak dialog dan sebagainya. Hasil, kurang memuaskan...hihi...jadila, yang penting pembaca faham apa yang nak disampaikan. Kalau anda nak baca, pi la cari majalah 'PEARL OF IPT 2011'.

m.s last komik tu..haha...4 page ja, x puas...lukisan agak kelakar...x reti la lukis2 nih..bukan amik seni pun kat skolah


Assalamualaikum..

Wednesday, October 19, 2011

M.U.E.T

Assalamualaikum...

Tadi baru saja habis MUET. Entah kenapa 2 minggu rasa berdebar. I hate SPEAKING especially in english. Tadi dapat group no 5, group terakhir untuk sesi tadi. Lama juga la tunggu. Dari jam 7.30am sampai jam 10.00am baru mula. Kumpulan kami 3 orang saja, sorang RBT dan sorang TESL. Tadi masa Task A tiba-tiba tersasul plak, tercakap malay...hihi...tapi sepatah ja la. Takpa kot, rasanya diorang x perasan.
I am candidate A. Masuk-masuk saya la cakap dulu...huhu... T.T

Harap-harap boleh skor dalam test yang berikutnya....Band 4..Amin..
band 3 la paling kurang...hihi

Assalamualaikum..

Tuesday, October 18, 2011

5 Ibnu Sina

Assalamualaikum...

Masa main FB tadi, tiba-tiba terbuka gambar-gambar dulu. Teringat pulak kat kawan-kawan lama...

Zaman kegemilanganku...51S. Klasmet paling bes la masa ni. Langsung x tertekan...gurau ja dari start kelas smpai abih kelas tambahan.

Masa motivasi di USM. Lain gila saya masa tu. Sekarang ni makin tinggi pla...hihi

Boboyz grup...I look fatter now, I think ...


Uwaa....x jumpa dah gambaq len..mana hilangnya gambaq len... :(

Assalamualaikumm

Pengubat





Assalamualaikum...


Entry saya kali ni pasal something yang sangat penting dalam hidup saya. Bila saya gembira, saya enjoy dengannya...bila saya berduka, saya berkongsi dengannya....bila saya rindu?? saya cari dia...
bila saya lapar?? saya makan la...ni dia, Bihun tomyam kegemaran saya....versi 'mek' kelate punyo...
Sedap gilar....seyesly. Mau ketagih makan ni. Semangkuk rm4.50 sen saja...dijamin Halal..

Ni bihun kedai lain...kedai Arena...nampak perbezaaan kan? Isi kurang...kuah x kaw...

Dimasak dengan penuh kasih sayang. Semestinya kedai mek menjadi pilihan utama untuk makan~ :)



Untunglah kalau bini pandai masak tomyam kan?? hihi

Assalamualaikum


Monday, October 17, 2011

Cuti


Assalamualaikum...


Cuti ari tu ada banyak kejutan. 1st, moto baru abg saya...x aci...JELES...sumpah JELES...dok berlagak x habis2...padahal dah ada kereta...ekeke...xpa...tunggu dah keja nanti..

Ok, ni kezutan yang kedua. Heli baru. Abang jugak yang beli. Rindu heli lama kami. Patah sayapnya masa melakukan pendaratan kecemasan. T.T

Heli ni lebih kecil dan jimat minyak. Boleh melakukan penerbangan dengan sempurna even juruterbang x pandai. Ekekeke...




Assalamualaikum

Sunday, October 16, 2011

Masa kecik

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, masa balik baru-baru ni dah jumpa gambaq yang kucari selama ini...
Jom tengok.

Kereta idaman masa kecil...ekekeke...

Kenangan manis masa pi zoo... :')
paling bes masa ni

gemo gila...besaq2 x gemo pun...ish

She's always taller than me...huhu

Masa ni darjah 4 kot? entahla...nak pi mengaji..pakai smart2.. 
With my dad. Muka x sama pun masa kecik...hihi

Darjah satu ni...dapat no 2 dalam kelas. 1st time naik pentas. Depan tu kawan bek. Belakang tu member smpai skolah menengah...yang dua drpd kiri saya tu pun kawan bek smpai skrang..dah pi Russia...

Assalamualaikum...

Thursday, October 13, 2011

gemo

Assalamualaikum...

Hanya satu yang ku pinta, aku nak gemuk...bukan la gemuk, cuma nak tambah berat. Nak tengok gambaq masa sekolah dulu? Perghhh....kuruih gila....sekarang ni kuat sangat makan...

Nampak macho kannnnn?? kann???
Hihi....share la cara nak menggemokan diri...kalau ada...

Assalamualaikum..

Wednesday, October 12, 2011

Terjemahan

Assalamualaikum....

Ok, entry ni khas untuk menterjemahkan entri yang sebelumnya, yang sorang pun tak faham kan?
Saya ni bukanlah seorang yang bertanggungjawab. Sebab tu la masa sekolah dulu tak pernah pegang jawatan apa-apa. I admit that it was my fault. You should blame me.

Sorry...
Next sem dpt ketua lebih baik...


Assalamualaikum..

#^%$&&$*&

Assalamualaikum...

#^$** $#$%#$%& *^^)(*@! @! )*@* !*(* @! #&*( @#& !(#&#( )_( ) (& & & ^* ^%&6 %&*%^ *%&^% ^$(*&) #$3 ^$^%  ^%&%v ^*&%&$  (&**(&( %^$%]

%&$%^ 
^%&*& 75&*%^
:'(


Assalamualaikum

:')

Assalamualaikum...

Jap...tengah menagis...sedih mengenangkan kawan masa sekolah dulu. Tiba-tiba petang tadi teringat akan depa. Rindu sangat walaupun dulu tak ramai kawan. Teringat kawan masa tingkatan 5...Najib, Rusydan dan ramai lagi. Waktu tingkatan 5 la saya paling enjoy. Masa ni juga la saya kenal kehidupan sebenar di sekolah.

Sob...sob...
Najib yang kanan...selamba ja orangnya...sebab dia saya suka merapu dalam kelas...hihi...better la dari sblom ni, diam ja...
GAMEMASTER kelas kami. Semua game dia main dah. PS1, PS2, PS3, PSP, NDS, XBOX semua dia ada. Dahsyat...
kanan- Sham, ketua kelas kami masa tingkatan 5. Waktu ni kali pertama sekelas dengannya...tapi rasa macam dah lama sekelas. Selalu dok perasan macam saya gak la..hihi...AWAS, jangan tengok gambaq saya...agak x matang masa nih..


Aih, x banyak gambaq ngan member...dulu kan xleh bawak henset pi skolah...ada banyak jugak dulu, tapi x sempat copy la...huhu...really miss u guys... :'(


Assalamualaikum...

Tuesday, October 11, 2011

Seram II

Assalamualaikum...

Ok, 2nd story pasal hantu....kisah sebenar neh. Masa tu saya baru darjah 4. Macam biasa, saya tidur dengan abang. Nyenyak juga la saya tidur. Masa tengah nyenyak tidur, saya terjaga tiba-tiba, mungkin disebabkan gangguan gelombang otak(apa yang saya merepek neh). Bila buka saja mata saya ternampak dan terasa ada sesuatu terbang dari atas badan saya. Macam ada sesuatu sedang memeluk saya ketika tidur dan menghilangkan diri bila saya terjaga. Bukan itu saja, saya turut terdengar benda itu menjerit "ibuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....". Lepas tu, saya sambung tidur macam tiada apa-apa berlaku.

Assalamualaikum...

Senamrobik

Assalamualaikum...

Petang ni pertandingan senamrobik. Kelas kami hantar 10 orang wakil, 5 laki 5 pompuan. Hihi...doakan kami menang walaupun berlatih satu hari ja. Gambaq akan diupload kemudian tau...

Assalamualaikum...

Monday, October 10, 2011

Uwaaaaa...

Assalamualaikum...

I'M SORRY....I'M SORRY....I'M SORRY EVERYONE...VERY VERY SORRY. IT'S MY FAULT.
 SORRY TO ALL MY CLASSMATES...SORRY ARDIE, SORRY NAD, SORRY EVERYONE. IT'S MY FAULT. BLAME ME. K BYE

Assalamualaikum...

Sunday, October 09, 2011

Seram

Assalamualaikum...

AWAS!! Blog ni berbunyi serius ok? Masuk tadi, dah 2 kali saya dengar bunyi orang gerakkan kerusi dalam bilik saya, ketika saya ada di luar. Ngehehe....ada sesuatu ka dalam bilik saya? Mungkin......akan saya siasat apakah 'benda' itu....

Assalamualaikum..

Saturday, October 08, 2011

:'(

Assalamualaikum...

Nak nangis...teringat masa kecik-kecik dulu. Tinggal kat kampung dengan nenek. Masa umur 6 tahun saya tak pi tadika. Ayah tak hantar pun. Tinggal la dengan nenek berdua. Bangun-bangun ja komfem nangis sebab cari ayah takda. Lepas tu kan, komfem nenek marah. Memang gilar manja dulu. Manja dengan parents dan nenek. Sebab saya sangat rapat dengan nenek. Adik-beradik lain yang dah besar semua tak serapat macam saya. :'(
I miss her so much. Kalaulah dapat undurkan masa, nak mintak maap banyak-banyak sebab tak dapat tunaikan permintaannya...

She wanted me to be a doctor... :(
but I failed. Sorry....

Masa sekolah dulu kan, saya selalu tertekan. Result x berapa nak elok. Parents pulak asyik dok bandingkan saya dengan kakak. Kami bagai langit dan bumi, kucing dengan anjing...utara dengan selatan..jauh beza. Betapa tekanannya hidup saya dulu. Waktu  habis f4 lagi tambat tertekan, sebab kehilangan nenek, yang juga merupakan sumber inspirasi saya untuk berjaya. :(

I miss you grandma....
Al-Fatihah...


Assalamualaikum...

Game~

Assalamualaikum...

Semua orang ada henpon kan?? Nokia? Sony? Samsung? APPLE?????
Bagi saya la, henfon ni fungsi yang saya utamakan ialah fungsi untuk main game.  Ok, kali ni, saya nak share game yang buatkan saya ketagih....

Fruit Ninja(masih lagi ketagih)

Setakat ni saya memegang rekod tertinggi dalam kelas dengan markah 664. Hihi...try to beat my own record...


2. Angry bird

Game ni memang komfem addicted. Saya sanggup habiskan duit beli baju angry bird...tapi sekarang ni dah jemu dah...hihi
3) Jewel Quest
dengaq tajuk game pun macam boring kan?? try main dulu. Gila ketagih.....
4) Coaster rush

Ketagih game ni masa tingkatan 3. Kawan sampai berebut henfon pasai nak men game ni ja masa pi tuisyen. Dah kuaq  versi 3d tp x bes macam yang 2d.

5) Lane splitter

Game ni masih baru tapi dah mampu buat diri ini ketagih. Men elak-elak kereta. Macam real kot...

6) Age of zombies

Game ni serius bes. Bleh bunuh2 zombie walaupun sebenarnya depa dah mampus. Kalau nak main game ni pakai samsung galaxy SII baru bes. x lagging...
Banyak tu ja kot. Lupa dah game apa lagi yang bes. Nanti la kalau rajin leh share lagi pasai ni.

Assalamualaikum..

Friday, October 07, 2011

Seram.....

Assalamualaikum...

Agak boring ketika ini, jadi saya nak kongsi la pengalaman saya melihat hantu...hihi....

Kejadian ni berlaku masa darjah 5. Saya ketika berumur ini, tidur dengan abang di bilik(dah pandai berdikari). Tapi di bilik kami tiada jam. Jadi setiap kali nak tengok jam, saya terpaksa buka pintu dan lihat di ruang tamu. Suatu pagi tu kan, saya bangun sebab nak tengok jam. Padahal takdak sebab pun nak tengok jam. Dah jadi habit. Abang la suruh tengok jam. Pastu kan saya buka la pintu. Lampu semua tutup jadi keadaan agak gelap. Pandang-pandang ke ruang tamu kan, tiba-tiba nampak macam seorang wanita berpakaian serba putih(cuci pakai daia kot), duduk di ruang tamu sambil menghadap televisyen. Saya agak terperanjat tapi tak takut la. Memang dah selalu dengar cerita hantu. Hihihi...

Pagi tu saya bangun awal dan terus tengok di ruang tamu. Namun, satu apa pun takda...memang betul la apa yang saya nampak masa tu...

Assalamualaikum,..

Thursday, October 06, 2011

:(

Assalamualaikum...

Sori Ewi, banyak gilar wat silap tadi. Kalah jugak kita. Sori jugak kat Farah, sebab tali raket ko putus. Esok la aku hantar kedai pasang tali baru. Dah la time perlawanan nak mula baru putus. Terpaksa la pinjam raket orang. Namun, tu bukan alasan kami kalah. Haish, my lucky raket....sayangnya x boleh beraksi bersama. Agak kecewa...dengan diri sendiri. :(

Assalamualaikum...

Wednesday, October 05, 2011

Semester 1, semester 2 dan semester 3



Assalamualaikum...

Hurm, tulis siap2 entri untuk esok. Tetiba malam ni rasa macam nak tengok balik gambaq lama. Tak sangka lain gak muka saya waktu baru masuk dulu. Nampak Innocent. Jom kita tengok............

Semester 1

Waktu semester 1 lagi kami nak minat bergambar...bersama :)

Kenangan Merdeka.... :')
Really miss that moment...so enjoy..
Semarak 1 Malaysia, versi tahun lepas. Masa ni dapat makan macam2, tak macam tahun ni. Kurang meriah. Tapi tahun ni bes sebab...jeng3.....rahsia

Kenal tak???? Hihihi...

Semester 2

Zaman ni dah matang sikit, kurang main dalam kelas....hihi
Masa semester 2 ni selalu emo...baru nak belajar kawal emosi...tp x marah orang, cuma masam muka sentiasa... :(

X matang...

Semester 3

Agak-agak ada kelainan x?? Hihi...komfem xdak

uik, ni bukan kat maktab. X sah la jadi perbandingan...

uik, ni pun bukan kat maktab. X sah la jadi perbandingan...

Sama la ngan yang ataih..aih, mamai tgah2 malam neh..

Ni baru ambik tadi. Awat sem ni payah benor nak jumpa gambaq sendiri????
Gambaq sebelum rambut jadi hodoh... :'(
Kena gunting..

Tuesday, October 04, 2011

Tournament...

Assalamualaikum...

Pergh, Khamis ni, pusingan pertama dah kena menentang pasangan dari semester 6. Rasa macam agak mustahil nak menang. Kenapa la tak dapat lawan dengan sama batch dulu. Huhuhu...I depend on you la Ewi. Kita main enjoy ja Khamis ni. Give all we got!!!

Assalamualaikum..

Stress

Assalamualaikum..

Sebelum kami layan Johnny English versi rakaman panggung, nak share sikit pasai hari ni.
Hari ni stress dah kurang sikit. Thanks to someone sebab bagi neh.
Bukan gambar sebenar...hihi..yg betul punya lagi sedap....
Hari ni pi gunting rambut dengan Yassin. Tadi ada 2 insiden berlaku yang menyebabkan saya dan yassin terpisah sehingga terpaksa tercari-cari. Haih, nasib baik tali persaudaraan kami kuat sehingga saya dapat sense di mana dia berada. Hihi...nak upload gambaq tapi malaih. Nanti la tau...

Assalamualikum..

Monday, October 03, 2011

Tekanan

Assalamualaikum...

Oit, rasanya ni dah masuk brapa kali dah saya tulis entri pasal neh. Tapi kali neh agak berbeza. Memang tertekan. Kena marah, semua jabatan black list kelas kami, dan smuanya berlaku masa semester ini, di bawah pentadbiran saya. Haissh....it's all my fault. I cannot manage the class well. Semuanya tunggang terbalik, mula dari hari pertama saya bertugas, sampai la hari ni. Getting worst. 

Kalau nak tau kan, budak sains ni la paling tertekan. Dah la kerja kursus bukan main susah, projek tu projek neh. Nak skor pun susah, yang senangnya nak gagal. Teringat masa mula-mula masuk maktab, semua senior bagi tekanan pada kami. Kos kami banyak fail la, ramai kena tendang la. Hidup dalam keadaan begini memang sukar. Tambahan lagi, semua senior dok expect saya dapat skor kat sini, tak habis-habis dengan result spm dlu. Nak kata bagus xla bagus sangat. Saya bukannya pandai sangat, cuma waktu SPM ada sedikit tuah. Masuk kat sini, sorang pun tak kenal. Betapa payahnya nak buat kawan dulu. Cuba cari orang senegeri, tiada. Cuma Ooi ja. Lepas tu cari pula yang semenanjung. Jumpa la Arif. Saya dah tak ada kawan lain dah. Berkepit dengan dia ja. Setelah beberapa bulan di sini, barulah dapat mesra sikit dengan klasmet lain.

Saya dulu jenis yang pendiam. Disebabkan itu, saya tak ramai kawan. Masuknya ke maktab ni, saya cuba buang sifat tu. Nampak la macam kecoh sikit kan? 


Aih, out of the topic dah neh. Nak cakap hari ni stress. Kena marah, kena booking dewan kuliah last minit, kena perli pedih, kena 'ole' masa main bola(banyak kali kot)...memalukan... :'(

Dah ah, xmau cerita...jom nangis la...

Assalamualaikum..

Spek

Assalamualaikum...

Ok, hari Isnin ialah hari saya berkaca mata. Ekekeke...sejak bila saya gelak macam ni?




VS




Assalamualaikum...