Thursday, September 01, 2011

Raya kedua

Assalamualaikum..

Pagi tadi, kawan ayah datang. Dah 32 tahun depa x jumpa. Dulu sama sekolah, sama maktab dan sama tempat posting. Rapat sungguh depa walaupun dia berbangsa cina. Dia amat fasih berbahasa melayu. Terkejut ooo...muka dah la macam pelakon cina, umoq dah 5o lebih tapi nampak macam 20 lebih...macam x percaya. Rahsianya, jaga kesihatan. Macam2 cerita depa kongsi. Pengalaman, dan juga pasal keluarga masing2. Nasib baik dorang chinese, kalau x saya dah jadi menantu dorang dah. Hihi...sori, my heart taken already~

Jam 3 tu baru la pergi tanjung, melawat sedara nih. Menu hari ni semua bertemakan 'mi'. Masakan ibu saudara saya semuanya sedap. Kalah chef Wan. Untungkan kalau dapat bini pandai masak.? Hihi...
Hari ni jugak baru beraya dengan parents...smalam masing2 sibuk. Duit raya hari ni bertambah la cket. Hihi...tp tu bukan tujuan raya neh. Jadi kalau langsung x dapat duit raya pun x kisah.

Nak gambaq ka? sori, xdak la...lupa nak snap tadi..usung kamera merata tapi malaih bawak keluaq. Nak gambaq search la kat google...tulis ja din beraya...tak tau kuar apa nanti...

Assalamualaikum...

2 comments:

*najaah* said...

hahaha.bini pandai masak.?
:p

zudien said...

xpa, kak ipaq tolong masak nanti~ :P