Friday, September 30, 2011

Kejadian x diingini

Assalamualaikum...

Hari ni kelas Mdm Ajurun. Dia mesej saya supaya tunggu dia di depan perpustakaan untuk ambil barangnya. Masuk ja kelas tiba-tiba dia suruh kami semua berdiri. Sebelum tu, saya ambil kerusi dan letak di tempatnya. Pastu dia cakap "You have saved the class...". Saya x faham. Rupa-rupanya dia marah kalau tiada kerusi di tempatnya. Haha...First time kan jadi hero. Hero la sangat..:P

Pastu masa tengah buat kerja tetiba dia kata saya ni macam anak dia....Blur seketika.......owh, sikap saya yang macam anak dia. Pemalu katanya...(saya ni muka x malu pun)...

Satu lagi kejutan hari ni, bilik saya dimasuki pencuri. Nasib la pagi tadi hati memaksa untuk bawak laptop. Kamera pun selamat. Alhamdulillah...kesian kat rumate ja la. Pintu saya x kunci tadi masa pergi kelas. Agaknya la. Ingatka dia dah nak bangun masa tu. Dia pun terbangun lewat hari ni.

Assalamualaikum..

Aouch...~

Assalamualaikum...

Hari ni kelas 2 jam. HEAVEN gila rasa....seyesly. Ingat saya main2?
Habis kelas jumpa Pn Ajurun. Takut gila. 2 kali kowt....tp dia senyum ja. Balik tu teruih pi layan Johnny English. Gila lawak!!!! Tengok 4 kali pun x kisah...

Petang tu main badminton. Kali ni partner dengan Arif lawan dengan senior. Senior tu x hebat(kalau dibandingkan dengan kawan2 abang saya). Boleh ja menang. Tapi kami kalah sebab buat byk silap. Main sekali ja, pastu blah.  Ramai sangat plak dok tunggu giliran. Saya buat keputusan pi main futsal. Lagi bes. Dah la kali pertama main kat situ. Dok bawah ja jadi pertahanan. Kurang-kurang dapat sebijik gol. Hihihi...sok main lagi.

Assalamualaikum..

Wednesday, September 28, 2011

Gud2...

Assalamualaikum...

Gila-gila penat + melecet+main macam pa gih=TOTALLY READY FOR THE TOURNAMENT....

Assalamualaikum...

Tuesday, September 27, 2011

missing entry

Assalamualaikum..

Lupaa nak update pasai lawatan kami ke rumah pn haslinah dlu...hihi....ni dia...
kami lelaki berkaca mata... ^_^

buncit?

dah balik.....tunggu bas ja..

muka puas....sbb dpat ang pau

pn haslinah masih tersenyum lebar...mmg murah ngan senyuman

ni masa baru pi....hot ladies

kami dengan kawan baru....dari kiri

termasuk dlm penggambaran org len///

muka letih...

Spontaneous Tuesday~



Assalamualaikum...






Teka siapa saya? ngehehe..


Ala-ala jepun...sori, terpakai spek tadi.. :(

Moshi moshi...muka yassin ada ala2 jepun la..

Dari tadi pegang cawan, x minum2 gak...

I like this picture!!!

Monday, September 26, 2011

Penat~~

Assalamualaikum..

Seriusly, I'm not joking. Today is the most tiring day for me. Pagi-pagi lagi dah kena berleter. Kelas kami nak guna ada orang ambil pula. Memang diorang punya kot. Pergilah kami ke bilik kuliah dekat tadika. Kena pula pasang LCD. LCD pun macam hampeh. Tak boleh guna pun. Lepas tu Puan * ambil LCD dari tadika. Wayar tak sampai. Saya pula yang kena pergi pinjam extension. Dah tu kena pasang, pun tak berfungsi. Kena simpan semula semua peralatan. Ingatka dah siap semua boleh la duduk relaks. Hahaha...satu kelas kena berdiri sebab lambat jawab soalan. Macam mana nak jawab soalan beliau kalau masa tu saya sedang pasang sekian sekian. Habis kelas tu, kena pergi pulang balik semua alatan. Lepaih tu, pi bilik teknikal pulak, nak ambik kunci bilik seterusnya. Haish...badan dah berkeringat. Waktu rehat tu, saya kena pergi bukak dulu pintu bilik D11. Pastu, baru pergi makan. Dah masuk dalam kelas tu, kena set up pula untuk demo fizik. Perghhh....simulasi pun ada. Berlari saya ulang-alik di kelas. Dua kali. Haha...tapi xpa, saya dapat paham lebih berkaitan tajuk tadi. Habis ja kelas kena lagi kemas semua alatan, dan hantar ke makmal. Dah hantar ke makmal tu, saya pergi pula ke bilik teknikal, untuk tukar kad matrik. Lepas tu, baru la masuk makmal(lewat setengah jam) untuk subjek fizik. Hurm...penat....sesi petang punya x cerita lagi. MALAIH...hihi...bateri lappy dah nak kiok dah..

Assalamualaikum..

:'(

Assalamualaikum...

I don't know what's wrong with me. I try my best to take care of you. I hope you give me some times to improve myself. :(

Like kak Tiqah said, "once kita dah ambil berat tentang orang, kita tak boleh harapkan orang tu pun ambil berat pasal diri kita. biarlah dia dengan hal dia. jadilah ikhlas dalam perlakuan. itu sebaik2 keadaan. "



Assalamualaikum...

Sunday, September 25, 2011

Siapalah aku~ :'(

Assalamualaikum...


Malam ni nak tacing-tacing sikit...rasa sedih melanda diri plak...
sedih tiba2...xtau sebab apa..tapi tadi kami enjoy gila..5 orang. Sorang sarawak, 3 Sabah dan Sorang Penang. Berlainan negeri tapi sama matlamat hidup..Hihi

Kami mnunggu KTM...at the men's coach

Bergaya sat dengan spek baru...(powerless)

Kena beratur nak masuk tandaih...sempat la posing2..Buruk la plak pakai selipar..hihi...sori, memang x pandai bergaya...

Azwan, tetamu dari raja Melewar...tengah syok tuh...

Makan burger tanpa segan silunya....40 minit tunggu KTM oooooo

Friday, September 23, 2011

Huhu~

Assalamualaikum...

Pagi tadi agak kelam kabut sikit disebabkan den kena hantaq 2 tugasan. Pi ja kelas tadi Puan Rahmah telefon. Suruh buat rencana. Semua tak buat pun. Main ja dalam kelas. Den ada gak la search rencana kat google. Buat jugak la tu. Lepaih tu, pi ambik nasik lemak yang tempah semalam kat Jabatan Math. Bukan men bau dia...menusuk ke hidung sampaikan Ewi yang pesan 1 terus pesan lagi satu. Hihi...rasa memang first class la. Tak caya? ni ada testimoni.

Sedap x terkata...siap makan pakai 2 sudu lagi tuh...

Lepas tu, den dikejutkan lagi dengan berita bahawa kami dapat lecturer baru...yang cerewet dam tegas. Den cuba bayangkan madam Jaswir. Hihi..
Den pi la cari kat Jabatan Bahasa. Xdak pun pensyarah baru. Lepaih tu masuk balik kelas. Tiba-tiba masuk seorang wanita bertudung labuh, berpakaian hijau hitam(matching ngan den). Namanya Madam Ajuru. Memang tegas la. Masuk-masuk dah kena tegur. Tak berani den nak melawak ngan dia. Lepaih tu, try gak nak melawak ngan dia. Haha....dilayan bha....sporting gak pensyarah baru ni. Tapi masih tak dapat ganti Pn Munirah...pensyarah kesayangan kami...huhu

Kelas seterusnya di bilik sebelah. Kami ada test ELP. Gila susah...hihi...kejap ja jawab. Dah la tak studi semalam. Busy gila....bulih lulus pun ckup kan???







Thursday, September 22, 2011

Projek...

Assalamualaikum..

Sori la sebab lama tak update. Tiada masa dan tiada bahan. Semalam kami dah bentang tentang projek fizik. Memang lega perhabisan tahap gaban. Dua bulan lebih buat projek yang agak 'simple' tu. Hari selasa tu bertungkus-lumus nak memahamkan segala teori, tapi langsung tak paham. Tengah malam tu masa nak tidur baru  boleh faham, mungkin sebab otak saya memang paling cergas waktu malam...ketika dok sorang2 dalam bilik. Memang agak mengecewakan kerana motor yang kami hasilkan kurang stabil, menyebabkan markah kami mungkin kurang. Tapi projek 10 markah ja...hihi...

Projek kumpulan kodi...romantik gila katak2 tu...psss...18+ only..

Ardie, di mana ada kamera, di situ ada ardie..

Projek oleh kumpulan Syahirah...smalam dia pakai wangi~

Projek kumpulan kami, biar simple asalkan berfungsi...tu motto kami..



Wednesday, September 21, 2011

Rahsia~

Asssalamualaikum...

Kalau nak tau kan, masa raya tahun lepas...saya ada simpan semua duit rm5. Agak banyak la. Lepas tu selit la kat buku mana entah. Buku tu plak letak kat rak. Lepas beberapa bulan, waktu tu nak guna duit tuh. Cari-cari langsung tak jumpa. Sampai la sekarang nih, kedudukan duit tu masih menjadi misteri. Harap sangat dapat ketemu dia...lepaih la makan kenny rogers 3 hari...(1 person). Menyesal gila simpan macam tu, baik simpan dalam bank...

Assalamualaikum...

Monday, September 19, 2011

Masalah keluarga

Assalamualaikum...
Walaupun xdak orang dok komen2, saya tetap berkeras mau update blog... :P

Kali ni nak kongsi pasal masalah baru-baru ini, yang menghimpit keluarga sebelah bapa saya. Semuanya gara-gara pusaka datuk saya. Yang mereka berebutkan ialah tanah yang ditinggalkan. Oleh kerana ayah saya anak lelaki sulung, tanah itu diwasiatkan atas nama beliau. Tapi, mak dan bapak saudara saya berkelahi sesama sendiri untuk menduduki tanah tersebut. Sampai nak saman sesama adik-beradik. Ayah saya, antara yang paling berpendidikan banding yang lain. Setiap hari mesti telefon ayah saya untuk bincangkan isu ni. Ayah saya apa lagi, tadi naik hangin dia masa memandu. "Hampa ambik la geran tanah tu. Buat la macam mana pun. Aku xmau masuk campuq dah urusan hampa lagi. Aku x lapaq aih harta-harta cabuk tuh. Aku boleh caghi sendiri". Pergh...masa tu tengah layan lagu jiwang...saya terus upkan volume, xmau dengaq dia maqah. 

"Xpa, aku bagi pendidikan kat anak-anak. Biaq nanti depa hidup senang." Macam mana ntah ayat dia yang buat saya terharu tadi. :')
Lupa dah....
Xpa ayah, tunggu kami keja....kita tunjuk kat depa...kita tak perlu harta....


Assalamualaikum..

Sunday, September 18, 2011

Luahan Hati~

Assalamualaikum...

WHY? WHY? WHY?

  • Masih ada keraguan dalam hatimu sedangkan aku mempercayaimu sepenuhnya?

"You make me disappointed"

:(
Kenyataan yang terlalu pedih

Saturday, September 17, 2011

Cameron...




Assalamualaikum..

Ari ni satu famili berkumpul di cameron untuk beli belah...kejap ja...then terus balik..hihi

Abang ipaq A.K.A. Kapten Aziz dan keluarganya

Berhenti sat di stesen minyak...saja snap

Jagung dwikaler...makan mentah pun sedap..dah try

Mak dan kakak2 pi shopping

Ayah dok ajak mak balik lekas...

tengok ja...x beli pun

kedai makan kat cameron...

nothing interesting~

pi gerai selendang jap..

ketawa...sebab dipaksa jadi subjek bergambar oleh abang ipaq...xek x pandai jadi model~

muka terpaksa... >_<

terpaksa versi x tahan gila nak gelak..

serius sikit kali nih...

lama x bergambaq macam neh... :')
dukung macam nak jatuh...tangan kanan sakit gilar...angkat beg turun dari tingkat 11 smalam..

sekali lagi~

anak buah kesayangan...dah ada atas tangan aku...xnak dah kat mak dia.. :P

abang ipaq ngan Irfan..

AWAS!! tajam macam kata2ku..

tomato...comel!!

bunga merah padam...malu kot..



rasa cam nak celup trus dalam coklat..

Nak lens.... :(

sama macam atas..

sama macam atas gak...


Banyak lagi gambaq x letak neh...lambat nak upload...sori

Assalamualaikum.