Monday, August 08, 2011

Tulisan~

Assalamualaikum....

Tulisan? Hurm...apa kaitan dengan hidup ni? Sejak berusia setahun jagung lagi, kita dah diajar menulis. Mula dengan A dan berakhir dengan Z. Sejak kecik lagi, tulisan saya amatla buruk. Ada bakat nak jadi doktor dah masa tu. Hahaha...

Namun begitu, semakin kita meningkat dewasa, semakin banyak pembaharuan dilakukan terhadap tulisan. Daripada dulu selalu gunakan font lapan belas, sekarang dah boleh kurangkan jadi dua belas. Kenapa gunakan italic? Macam tu la tulisan saya sekarang. Masa tingkatan 2 dulu, tulisan saya senget ke kiri. Thanks to kawan punya kakak, saya membuat keputusan untuk menyengetkan tulisan ke arah kanan. Dia bagi tengok buku dia, nampak la tulisan akaknya masa tu. Nampak cantik juga, tapi biasa la....pompuan kan...Selepas itu mulalah berubah font. Jadi la macam dalam gambar di bawah...






Rasanya tulisan masa SPM lebih cantik dan kemas...huhu...mungkin sebab lepas SPM 5 bulan lebih tak menulis. Satu lagi, kalau ada exam kena tulis esei, masa tu la paling seksa. Satu muka tulis, dah lenguh. Hahaha...Dah takdak idea macam mana nak perbaharui lagi. 2 tahun lebih dah guna tulisan ni. Siapa ada idea boleh la kemukakan di komen~

Assalamualaikum...

6 comments:

Ibnu Yunus said...

Kalau inilah kaukata kurang kemas berbanding SPM. macamanalah tulisan SPM kau tu, yer??

Nice, btw. Keep it up

zudien said...

Macam tulisan ko sekarang...amat kemas dan bulat~

NadJoliey said...

Yassin, betol3.. Tulisan sy.. x bleh dibuat entri. Haha.

zudien said...

Nad- nipu la...tulisan ko sebijik macam tulisan perempuan ayu...

Ibnu Yunus said...

Zudien: Amboi~~macam perli jer..
Nadiah: Tulisan genius memang begitu bha, Nad.

NadJoliey said...

Dinn: WAKAKAKAKA! Seriously..? ko pernah tgk ka tulisan sy..? Adehaii..

Yassin: haha, soothing comment la tuh, mentang2 pernah pinjam nota antik sy.. HAHA. Sy sedar juga tulisan huduh.