Saturday, May 14, 2011

Awas! Entri membosankan~

Assalamualaikum...

Awas, jangan baca entri ni kerana amat membosankan dan juga mengandungi unsur-unsur keperasanan. Hanya suka-suka :)

Pernahkah anda jatuh cinta pandang pertama? Pernah kan????? Komfem la pernah....Begitu juga dengan saya.
Saya 'cair' dengan sorang nih. Kejadian berlaku pada Khamis lalu.

Jam menunjukkan pukul 6 petang. Saya dan Arif terus bergegas ke stesen bas, lalu menahan beberapa buah teksi. Satu teksi pun tak mau berhenti. Akhirnya setelah 15 minit menanti dapat juga teksi jenis Proton Saga. Dipendekkan cerita, saya dah sampai di Stesesen bas Pudu. Pergi saya ke kaunter Transnasional. Saya berjaya mendapatkan tiket jam 8.30. Lama lagi nih. Tanpa segan silunya saya main laptop di depan orang ramai. Niat hati nak online, tapi tiada wifi student di situ. Yang lain semuanya berpassword.

Jam sekali lagi telah menunjukkan pukul 8.30 malam. Bas yang bakal saya naiki kelewatan. Jadi saya terpaksa menunggu lagi. Di sini lah kisahnya bermula. Semasa tunggu ni ada la sorang pompuan dok sebelah, sheksi la jugak, but not my taste, asyik main dengan rambut ja. Pastu guna kamera depan fon untuk picit jerawat, rasanyalah. Malas nak toleh tengok. Nun dekat di sana, saya terpandang seorang muslimah yang perghhhhhh.....lima bintang saya bagi. First time la perempuan yang saya rate dapat lima bintang. Sebelum ni paling tinggi pun dapat 4 bintang setengah (ka empat setengah bintang?). Sesekali saya terpandang wajahnya, dia pandang balik. Ok, main tengok-tengok ja. Ingat mau ambil gambar senyap2...wakaka....jahat. Takut nanti dia kata stalker plak. Waktu nak tunggu bas di depan bas, saya berdiri di sebelahnya, mana tau, kot-kot dapat chance. Saya sedikit kecewa bila tengok dia asyik memegang henfon dan berSMS. Komfem ngan bf dia nih. Tapi takpa, saya sambung mengusher. Semasa menunggu bas juga, saya bertemu dua orang sahabat baru. Sorang muka macam Awal Ashaari, dan sorang lagi macam 'blur' ja. Naiknya kami di atas bas, kami duduk betul-betul di belakang pompuan tadi.

Rupanya yang sorang ni seusia dengan saya dan merupakan bekas student KISAS. Dia kenal la beberapa orang member saya. Semasa di atas bas, AA (Awal Ashaari) cuba la mengorat pompuan tuh. Macam mana ntah ayat dia. Haha....direject. Kemudian AA rekemenkan saya. Tak berapa dengar ayatnya. Dia mengangguk tanpa segan silu. Saya jua yang malu. Lepas tengok reaksinya, semua pakat buat hal masing-masing. Sahabatku semua tidur. Saya hanya mampu melelapkan mata sebentar. Mungkin sebab petang tu dah tidur. 4 jam setengah perjalanan, akhirnya saya tiba ke destinasi. Jam 2 pagiiii!!!!!!! Kami berpisah di Tol Juru, di mana kami terpaksa ditransitkan ke bas lain. Huhu.....

Bosan kan? Saya dah bagi amaran tadi jangan baca. Kui3x....
Nanti kalau rajin saya tulis novel pasal nih. Boleh la dapat paling kurang 200 muka surat kot.

Assalamualaikum...


15 comments:

NadJoliey said...

Wah. Bosannya. bosannnnn la sangatttt~~~ gahahahaha, dinn.. dinn... ko terlalu cepat suka orang bh.. bahayaaa...

zudien said...
This comment has been removed by the author.
zudien said...

Ala, laki mana pun cair tengok pompuan tuh...biarlah sy memendam ja. Memang lumrah alam laki akan suka bila nampak pompuan. Lagi tiada yang 'stick' lagi tu la sy punya perangai xleh diubah.

NadJoliey said...

Ahahahahhaha!!! goli gila kottt... "lagi tiada yg 'stick' lagi 2 la sy punya perangai xleh ubah" perghhh......

zudien said...

Dengar memang la menggelikan tapi itulah hakikat sebuah percintaan.

NadJoliey said...

EEWWW... ni komen lagi la golliii... "hakikat sebuah percintaan" PERGHH.... mcm lirik ja...?

zudien said...

Memang betul la...tu bkan lirik lagu, tapi lirik hati saya...

NadJoliey said...

ewww,.. pengakuan gollliii....

zudien said...

Nanti sy pla cerita cinta monyet di skolah dlu..hehe

NadJoliey said...

silakan2~~ "...sy pula.."? sy belum crita pun... -_-"

zudien said...

Ko la...tajuk len cerita lain...

NadJoliey said...

Tajuk: Nadiah di tahun 1, itu cerita tym tahun 1.. cinta monyet tuh tahun 3 punya cerita.. itu kira entri bersiri la tuh, GAHAAHHA...! Tapi mem-boring-kan kan.. sebab telampau panjang,, I'm re-considering about continuing d story..

zudien said...

Lagi panjang dari esei saya tadi. Mungkin ko perlu elaborate lebih pada babak-babak yang romantik. Baru menarik.Haha

NadJoliey said...

PERGHHH... ko memang.. suka babak2 mcm 2 ja.. itu kisah d tahun 3.. baru banyak...
GAHAAHAHAHHAHHAAA...

zudien said...

I'm jiwang...mestilah...