Thursday, March 31, 2011

Kelasku~

Assalamualaikum...

Khamis                                                                                                                       31 Mac 2011


Kelas berjalan seperti biasa, tapi aku sedikit 'muram' dan x ceria seperti selalu. Mungkin tiada yang perasan sebab aku pandai menyembunyikan perasaan (Perasan). Tapi aku masih gembira sebab masih ada yang sudi melayan aku dengan baik walaupun aku x melayan mereka dengan baik. Luv u guys!!!


Teman setiaku...sampai ke akhir hayat

Bendahari kelas memberi ucapan...wakaka

Machonya!!!!, laptop tuh..

Mimik muka setelah berjaya menyelesaikan soalan daripada Ardie

Nadiah, Elly, Nadzirah dan Yassin...presentation mereka sentiasa MANTOP!

Sudah ada rupa seorang guru

Seriusly, paling jeles dengan Nadiah...sangat bergaya time present..(Hampir sehebat Ewi)



Sikit ja gambar hari ini...sok ambik lagi!


~Assalamualaikum~

Sori

Assalamualaikum....

Sori Foxy dan Joliey....
Saya x berniat mau bangkitkan balik isu ni...
Tetapi saya rasa lega bila ceritakan kepada orang lain...


Nasib baik ada kawan saya pandai memujuk saya dalam hal ni...
Okeii sudah!!! <3

S.A.B.A.R.....Allah menjanjikan yang terbaik untuk kita...

Tenqiu once again guys!!

~Assalamualaikum~

Wednesday, March 30, 2011

Next Entry...

Assalamualaikum....

Sory guys!! (Nadiah and Farah)...

Memang saya macam ni. Jangan ko risau, saya memang jenis simpan dalam hati. Sampai saya jumpa yang baru (GATAI!!!), biarlah saya macam ni dulu....I want to listen to her reason first...

Thanks 4 everything!! 

~Assalamualaikum~

Kenapakah?

Assalamualaikum....


Sorilah kepada pembaca sebab terpaksa membaca kisah tentang perasaanku terhadap seseorang di sini...


Ku masih tertanya-tanya, kenapakah 'dia' (pihak perempuan) memilih 'dia' (pihak lelaki) dan x memilih aku....
Adakah memang aku beza dari lelaki tu...kalau ya cakap ja la supaya aku boleh ubah diri aku menjadi lebih baik.  Adakah sebab dia lebih warak? adakah dia sangat kacak kalau dibandingkan dengan aku yang hodoh ni? KENAPA!!!!!



Aku bukannya nujum yang boleh baca isi hati pompuan, aku juga bukan perempuan yang lebih memahami perempuan...aku cumalah lelaki.....

Kelas BIO~


Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh....
Sudah kuagak dan kuduga....

NADIAH mesti dapat markah tertinggi....dalam BIO

Beliau sedang memilih hadiah...tamaha...ambil ja semua bha..haha

Kompem dia pilih yang paling 'cute'

Tempat kedua....Mesti diorang bertiga bincang masa buat kerja BIO

Kami kena berlakon hari ni, tentang penyakit diabetes mellitus. Kumpulan kami buat biasa-biasa ja...
Tak kreatif sangat banding dengan kumpulan lain..
Kumpulan Nadiah mendapat pujian 'lebih' daripada Pensyarah. JELES GILAR!!!!

Itu saja untuk kali ni. Terima kasih kerana membaca.

~Assalamualaikum~

Sambungan~

sambungan daripada tadi...

Semua pakat-pakat buat kerja masing-masing...
aku pulak sibuk memblogging...

Ooi la paling fokus dalam kelas....

Farah dan Syaf tidak membuang masa....terus membuat kerja yang disuruh...
Nadiah x asing lagi dari sifat 'kerajinannya'....memang contoh yang baik..


Sekian saja...

~Assalamualaikum~


Bes Hidup ini...

~Assalamualaikum pembaca-pembaca blog sekalian~

En. Razi menyuruh kami menyiapkan tugasan...
(Tugasan = blogging)
Hahaha....

Ingin mengambil kesempatan di sini untuk mengupload beberapa gambar untuk anda hayati...
Silakan...

Masih tercari-cari motif gambar ini diambil..

Aku kawin nanti nak buat macam ni jugak...

Kampungku....padi sudah diambil...

Waktu senja di kampungku...indahnya tinggal di kampung

Bunga raya....364 hari raya....x habis2 beraya...

Gambar ini diambil sewaktu berenang ke Tanjung...

Batu di padang kota..

Sejuk dan nyaman tidak terkata...

Buah kelapa segar boleh didapati di sini...


Itu saja yang ingin dikongsikan...

~Assalamualaikum~

Pandangan...

V.E.L.O

Setiap malam aku menghabiskan waktu makan di sana...Sedap? besa ja....
Tiap-tiap kali makan di sebuah kedai tu, pasti kakak yang bekerja di situ senyum pada kami. Kadang-kadang tu dapat discount, dan ada sekali diorang belanja kami keropok ikan ori dari Terengganu. Kami ja yang dapat layanan macam nih....

Hurm, apa sebabnya? Masih terfikir2 sampai sekarang...



~Assalamualaikum~

Tuesday, March 29, 2011

Tiada tajuk

Atas permintaan Nadiah, aku terpaksa mengupdate blog lagi

puji ibarat menu diatas....SEDAP!!
~P.U.J.I~

Bes bila kena puji...wakaka....

Tapi xdak la smpai mau kembang hidung smpai rim 16 inci boleh muat...

Puji boleh menyejukkan hati yang sedang panas....

Thanks Farah and Nadiah atas pujian anda!! I appreciate it....
tapi lagi appreciate kalau anda belanja makan...
Wakakaka....

29/3/2011

Lagu yang sentiasa terngiang-ngian di telingaku....

Tak pernah ku alami
Tak mungkin ku hindari
Di himpit perasaan
Bayangan gurauan

Di dalam jaga ku tercari-cari
Di dalam tidur termimpi-mimpi
Siapakah gadis misteri
Melambai dan terus menyepi

Jangan biarkan ku ternanti-nanti
Usah benarkan masa berlalu pergi
Cintamu oh! gadis misteri
Adakah kekal dan abadi

1
Andai di berikan emas permata
Ku pilih senyumanmu
Andai kupunyai mahligai indah
Ku hadiahkan untukmu

Dalam berjuta bintang berkelipan
Kau bagaikan kejora
Antara ribuan mata menikam
Takkan kubiarkan kau tenggelam

Di dalam jaga ku tercari-cari
Di dalam tidur termimpi-mimpi
Siapakah gadis misteri
Adakah dapat ku kenali
(Belum puas ku temui)

Sapa yang nak dengar aku nyanyi lagu ni, ajak la pi karaoke...aku sudi nyanyi FREE OF CHARGE...


Monday, March 28, 2011

Suka2~




Dah hampir masuk hari ketiga blog ini diwujudkan tapi baru ada 2 gambar sendiri. Saya (kejap saya kejap aku...ish3x...) memang jenis yang tak suka ambik gambar sendiri...Bukan fotogenik, dalam gambar nampak makin buruk. 


Dah xtau apa mau ditulis di sini....jadi mintak pendapat anda apa yang anda ingin tahu pasal saya....sila tulis di komen, kalau rajin la...haha


Nasib baik tak nampak muka...

Super2 Penat~~

Hari ni aku hanya sempat pejam mata selama 1 jam lebih2 sedikit....

Mau takmau aku kena gak bangun pukul 6 nak siapkan kerja KB yang aku sudahpun siapkan pagi sebelumnya. Namun, kerana ujian Allah aku kena la buat semula malam tu....SABO JE LA!!!

Pagi tadi kepala aku sangat pening, xleh nak fokus waktu belajar. Kali ni kami datang lagi awal dari mentor kami. Haha....BANGGA OOO....

Aku rasa mau tidoq ja time tu tapi malu kat kawan-kawan, lagi2 gurlz....haha
Mulutku malas pula berkata-kata waktu tu jadi aku hanya mendiamkan diri sampai habis kelas...

Waktu Miss Tan aku jadi blank. Aku memang x boleh berfikir dengan waras kalau x cukup tidur...Akhirnya aku berjaya siapkan latihan yang diberi atas bantuan Arif...dan x lupa Nadiah yang muncul secara tiba-tiba.

Waktu rehat malas la mau cerita, membuatkan aku rasa lapar semula. Waktu Bio aku sangat mengantuk, tapi mau cover jadi aku masih menahan diri dari tidur. Angguk2 paham ja la....

Waktu Kimia pula ada presentation daripada group Nadiah, Nadzirah dan Farah. Nak kata paham, cuma dapat paham 99% ja...1% lagi hilang lepas kena jelingan TAJAM dengan Nadiah...takut DEN!!!
Banyak soalan yang diajukan dan ada jugak yang menyakitkan hati mereka. SORI GURLZ!!!

Petang tu aku kena presen Sintaksis, memang sedikit membosankan kerana aku tiada idea....
semua turut berjangkit dengan kebosananku....

Balik ja dari kuliah trus kami hantar Tugasan Bio...tapi Pensyarah tiada. Nasib baiklah lecturer kimia ada kat situ, kami pun disuruh meninggalkan notis beserta hasil tugasan di atas meja...Notis kami berbunyi begini :

Untuk Puan Gomathi
yang bermurah hati....

Harap-haraplah dapat markah yang tinggi sebab kami dah bersusah payah menyiapkan buku cerita yang dikehendaki...(Aku yang lukis ooooo...)

Then, kami pi TESCO untuk mengambil duit di pejabat pos. Semasa menunggu giliran, tetiba aku terpandang Pensyarah PJ kami, datang nak beli setem, ingatka mau kirim surat. Aku sempat memerli beliau tetapi habuan yang aku dapat juga lumayan. Tumbukan yang mengalahkan Mike Tyson jatuh ke lenganku...haha
Tapi xpa, sekadar gurauan ja tuh...

dah la, malas mau sambung....

~Assalamualaikum~


Sunday, March 27, 2011

Bertemu Lagi~

Ingin saya kongsikan di sini berkenaan dengan kelas kesayangan 2PPISMP SAINS....

Pada mulanya kelas saya hanya terdiri daripada 13 orang....jadi kami sangat mesra <3
Mula-mula orientasi dulu, sorang pown aku x kenai. Saya datang sini sebatang kara, tiada teman, tiada aweks (ehem2....GATAI!!!), tiada sesiapa, cuma bertemankan Laptop...alangkah indahnya kalau 'ia' bernyawa.....

Bermula di saat ini, saya mula mengubah sikap. Dahulunya saya pendiam, trus jadi talkative. WHY??? Saya mau diberi perhatian oleh semua orang...Dahulu saya sangat Low Profile smpai ada lagi yang x kenai walaupun dah Sekolah Sekali Selama(3S) lima tahun....ish3x....

Mungkin ada yang kata saya kuat main,nakal, dan sebagainya x boleh serius...Okaii, saya terima. Saya memang x boleh serius, kecuali dalam beribadat....
Kumpulan jejaka macho Sains....(MACHO LA SANGAT~)


Saya x pandai berkawan, seriusly, x tahu macam mana nak ambil hati orang. Saya cuba jadi semesra mungkin tapi masih gagal berkawan. 

Kenalkan, kawan saya yang paling kacak...bukan yg kanan tu, tp di kiri tuh....
Memang bes kawan dengannya..(ARDIE, aku puji ko, jadi blanja la aku makan slalu~)
Walaupun muka ganas, tapi HATI PINK! 

Kami SERASI~



Thanks Adrie, (Ajar aku main tenis, teman aku makan tembikai, ajar aku tackle aweks....haha)

Jasamu dikenang sepanjang hayat!!

~Assalamualaikum~

Best friends aku sampai akhirat...

Kenalkan ahli 4S....(Saya Sayang Sahabat Saya) dan dikenali juga sebagai ( 4 Shin Chan)

First, saya sendiri..
X hensem, tapi bersyukur dilahirkan begini...

Ini Nadiah, merangkap penasihat utama saya,,,

Ini Farah, nampak ganas tapi hati baik...

Ini Yassin, orang yang paling mempercayai saya...


Itu saja, kalau nak tau lebih lanjut, nantikan entry saya yang seterusnya....

~Assalamualaikum~





Kelegaan...fuh

Nampaknya hubungan kami dah kembali seperti biasa...mungkin akan jadi lebih erat lagi....
Harap-harap teda lagi 'Ujian'  macam nih...sebab x biasa....

Bes makan di HUKM dengan kawan-kawan rapat...bleh bergurau sambil berjalan ke sana, walaupun panas terik x terkata, rasa macam dok kat dalam teksi semalam (Thanks Farah 4 the tissue...n bro nad sbb kurangkan kepanasan dalam teksi...)

Sempat jugak aku bawak NIKON untuk snap moment2 penting....Nak tengok? Bha, silakan...

1st time kot jumpa Mitsubishi Saga
Hati-hati Yassin, mau terjatuh tuh....

Besnya jadi awan, nampak segala yang ada di bawah, tp x nmpak apa ada di atas...

Entah apa yang buatkan Ardie tersengih2....but that's my buddy! :-)

Masuk ni 2 kali dah Ardie blok gambaq si Yassin...

You cannot escape from my NIKON...


That's all untuk petang ni...

~Assalamualaikum~

TiBaLaH MaSaNYa...

Jam 3 lebih baruku tidur smalam....memang GILA!!! tapi xla segila kawan-kawan aku yang lain. 
Nasihat Bro Nad terngiang-ngiang di telinga walaupun time tidur. 

Well, bro(sister) know best!!

Rasa bersalah masih menyelubungi diri. Bukan sengaja mau buat keputusan macam ni. 
Tapi macam orang lain cakap, biarlah kecewa sekarang. jika 5 tahun lagi tetapi hubungan kami masih tak menjadi, mungkin si dia akan lebih kecewa...walaupun pada hakikatnya dia kata tidak akan kecewa.

Rajah 14.56


Pagi ni aku tak sabar mau lihat kawan lama aku, tapi bukan lama sebab lama tidak jumpa, tetapi disebabkan.......argh, lupakan....hal sudah berlalu...Dia masih lagi kawan aku walaupun dia tidak suka aku.

~SALAM~

THANKS!

Walaupun esemen KB aku blom siap, dan pagi esok dah kena emel kat CANDICE, aku masih mau menulis....
UNTUK APA???

Lupa nak ucapkan terima kasih kepada S dan S (FARAH dan NADIAH)...
You guys (gurlz) help me a lot~~ lagi banyak dri dibantu diri sendiri...

JASAMU DIKENANG SEPANJANG HAYAT

Memang betul cakap NADIAH sy terlalu terburu-buru...sehingga gagal membuat keputusan. Tapi itulah sifat saya, memang terburu-buru sejak dulu lagi....NO DOUBT ABOUT IT.

4S in my heart~~(nadiah pnya shin chan not red att all!!)

~Hiprokit~

HIPOKRIT...

Apa yang aku paham pasai hipokrit nih??? ntah la...yg aku tau, memang sifat yang x elok...Ada orang yang kata aku hipokrit. Mungkin betul apa yang dia sangkakan. 

Aku ni lelaki yang jenis cepat berubah hati. Hari ni suka, esok mungkin dah hilang perasaan tu. Mungkin inilah CINTA mengikut NAFSU. Bukan CINTA mengikut HATI. Hari ni aku telah mengecewakan hati dia. Mungkin aku x SEDAR adakah perasaan dia terhadap aku ikhlas atau tak? 

Cerialah seperti dulu....



Baru tadi aku baca blog dia. Ada la tulis pasal aku. X sangka dia amat serius dalam perkara ni. Betul la apa Abang Hafiz cakap, perempuan serius dalam percintaan..Mungkin aku memang hipokrit sebab aku tak 100% jujur dengannya...

Mungkin memang patut aku dipukul BroGol sebab melukakan kawannya....Bha, silakan...shia sanggup menanggung kesalahan shia...

????????

Kenapa aku letak gambaq depa di atas???

DEPA-DEPA ni la yang memberi nasihat 24 HOURS kepadaku waktu-waktu susah....

Masalah kerja? Duit? CINTA????? Semua rujuk kat diorang nih...

Entah kenapa aku terdorong untuk menceritakan segala masalah yang aku hadapi pada mereka....Mungkin mereka lebih memahami aku lebih dari orang lain....

Sebaik-baik serapat-rapat kami pun pernah juga bergaduh...
Biasalah bergaduh ni...adik-beradik pun akan bergaduh....
Lepas bergaduh CONFIRM kami makin erat....

Tapi time bergaduh tiadalah tempat untuk aku mengadu masalah nih....time tu la aku mencari SENIOR sainsku.....(SEM 5 PISMP)...

Saturday, March 26, 2011

1st time tulis Blog~

Hari ni merupakan hari yang gembira bagi aku sebab dapat ketemu balik dengan LAPPY kesayanganku setelah 3 minggu berpisah. 

Hari ni juga aku berjaya menegur balik seorang SAHABAT yang sedang menguji kami. Aku baru ja sedar kenapa dia nak uji kami sebab baru hari ni aku berpeluang nak baca blog Beliau...

Dia pun mengajakku untuk makan di HUKM esok....

Dalam kegembiraan ini rupa-rupanya aku telah menyakiti hati seorang klasmateku. Dalam masa yang sama, aku telah melibatkan dua orang lagi kawan baik aku. Banyak jugak masalah yang disebabkan aku. Adakah cara aku salah?

Sorry GUYS!!

Hanya Allah yang tahu...

3 orang kawan aku yang paling dipercayai...Percayalah, korang akan gembira dapat kawan macam diorang...
Harap-harap masalah ni X kekal lama....